Νέο Ιστολόγιο του σχολείου μας Ενημερωθείτε

Arrow up
Arrow down
Οι μαθητές/τριες της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας τιμούν τον αξέχαστο Μάνο Λοΐζο
 ManosLoizosAfisa1
 

Οι μαθητές/τριες τίμησαν τον αξέχαστο Μάνο Λοΐζο σε μία εκδήλωση αφιέρωμα στο έργο του που διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Ιουνίου και ώρα 8.30 μ.μ. στο θέατρο Φοίνικα Περιστερίου με τη συμμετοχή 750 μαθητών/τριών από τα σχολεία της Διεύθυνσης.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτέλεσε γεγονός ιδιαίτερης παιδαγωγικής και πολιτιστικής αξίας για τους μαθητές/τριες γιατί συνέβαλε σημαντικά στην καλλιέργεια δεξιοτήτων που σχετίζονται με τη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, την ενίσχυση της συναισθηματικής νοημοσύνης, την προστασία του περιβάλλοντος, την ισότιμη συνεργασία μεταξύ των μελών των κοινωνικών ομάδων, την εξάλειψη μορφών βίας και την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Η δράση αυτή χαρακτηρίζεται ως καινοτόμος καθώς όλοι αυτοί οι μαθητές από 35 διαφορετικά σχολεία εκπαιδεύτηκαν σε διαφορετικό χρόνο και τόπο και συγχρονίστηκαν με τη βοήθεια των 21 εκπαιδευτικών Μουσικής από τα σχολεία τους. Την Τετάρτη 7 Ιουνίου βρέθηκαν για πρώτη φορά όλοι μαζί στη σκηνή του Θεάτρου Φοίνικα και απέδωσαν το σπουδαίο έργο του Μάνου Λοΐζου. Η ρυθμική και μελωδική απόδοση οργανώθηκε με πρόβες από την ορχήστρα των εκπαιδευτικών Μουσικής, οι οποίοι στη συνέχεια την εφάρμοσαν στους μαθητές/τριές τους. 

Από το σχολείο μας συμμετείχαν οι μαθητές της Δ' τάξης με τη Μουσικό μας.

ManosLoizos1
ManosLoizos1 ManosLoizos1
ManosLoizos2
ManosLoizos2 ManosLoizos2